ESC SALAMANCA Establishing F01

Et par trinn opp

Trappen er boligens mest synlige møbel. Målsettingen til Escalia er å lage trapper som våre kunder blir stolte av. Vi legger derfor vekt på å utvikle modeller med et tidløst preg og en unik karakter. Opplevelsen og gleden skal være varig. Grunnpilarene for Escalia er høy finish, førsteklasses håndverk og bruk av edle tresorter.

Skreddersøm

Vårt håndverk har lange tradisjoner. Det er ikke uten grunn at over 150.000 boliger har smykket seg med en trapp fra Hagen AS siden 1934.

Hos oss finner du klassiske, moderne og tidløse trapper. For hver modell kan du velge mellom forskjellige tekniske løsninger, tresorter og overflater. Når du er klar, kommer vi hjem til deg. Vi tar nøyaktige mål og skreddersyr en løsning du vil være stolt av. En kvalitetstrapp fra Escalia vil gi verdi til ditt hjem.

Et trygt valg siden 1934. Skreddersydde kvalitetstrapper til gode priser.

 main-content-2
Om Stryntrappa – Historie

Escalia
en suksesshistorie

Det hele startet i 1934, midt i de harde trettiårene. De to brødrene Gustav og John Hagen hadde allerede skaffet seg erfaring som snekkere og bygningsmenn. Nå bestemte de seg for å investere i en moderne snekkerimaskin og starte sitt eget snekkerverksted i hjembygda Stryn.

Maskinen var flunkende ny, bestilt fra Oslo og sendt fra Bergen med båt midtvinters. Men på grunn av den strenge kulden, måtte den tunge maskinen dras over isen det siste stykket inn til land. Med hest og slede og mange hjelpende hender ble vidunderet fraktet til et lite kjellerlokale på gården Hagen i Stryn.

Dette er begynnelsen på historien om en en spennende suksessbedrift som fremdeles vokser og utvikles.

– No har du vel bygd så mange trapper at dei rekk opp til himmelen!

– Eg veit ikkje det. Det har blitt ganske mange kjellartrapper også dei siste åra.

Les hele historien Kontakt oss

De første harde årene

Dører, vinduer og revekasser var de viktigste produktene til Hagen-brødrene de første årene, og med hardt arbeid, mot og optimisme fikk de virksomheten til å vokse. At enkelte kunder gjorde opp regningen for leveransene med levende dyr, sier sitt om hvilken vanskelig tid dette var.

Mot slutten av 1930-årene førte økende byggeaktivitet til større etterspørsel og dermed et økt behov for trelast. På grunn av dårlig veiforbindelse, måtte trevarene kjøpes om sommeren og lagres over vinteren. Dette krevde både lagringskapasitet og tilgang på kapital, og løsningen ble avtaler om kommisjonssalg med flere trelastleverandører. Det første grunnlaget for byggevarehandelen var nå lagt.

Velstandsvekst og moderne tider

Etter noen vanskelige krigsår kunne Hagen-brødrene i 1947 endelig ta i bruk sitt nybygde verksted på «Klypa». Nye maskiner kom til, og etterspørselen økte i takt med optimismen og den nye silde-rikdommen på kysten. Verkstedet ble snart for lite. Det ble utvidet i flere omganger, og samtidig ble nye og arbeidsbesparende maskiner innkjøpt og ikke minst spesialutviklet.

Den generelle velstandsveksten bidro til jevn og trygg utvikling for bedriften utover 50- og 60-tallet. Byggefelt og moderne hus gjorde at trappene måtte tilpasses en ny tid. Ny design krevde andre produksjonsmetoder og nye konstruksjoner. Det var gode tider i Norge, og til tross for skiftende lederskap, etter John Hagens brå bortgang i 1963, fortsatte bedriften å vokse – både i omsetning og kvadratmeter. Trygve Hagen ble ansatt som disponent i 1978. Han hadde familien i ryggen og skulle lede bedriften med stort engasjement i de kommende årene. Etter 28 år som leder var tallet på ansatte doblet og omsetningen nesten tidoblet.

Begrepet Stryntrappa

Stryntrappa sikret seg viktige markedsandeler innen ferdighusindustrien, og ved overgangen til 1980-årene var navnet Stryntrappa i ferd med å bli et synonym for prefabrikkerte trapper. Familiebedriften hadde alltid satset på moderne maskiner og utstyr, og når dataalderen gjorde sitt inntog, var bedriften av de første i landet til å utnytte den nye teknologien. I 1985 produserte Hagenfamilien hver tiende trapp på det norske markedet. I 1999 lanserte Hagen Escaliaserien – et par trinn opp. Grunnpilarene for Escalia er høy finish, førsteklasses håndverk og bruk av edle tresorter.

Skreddersydde trappeløsninger

Hagen fortsatte å utvikle nye modeller i takt med behovene i ulike markeder. Rundt årtusenskiftet begynte man å etablere trappestudioer flere steder i Norge. I studioene kunne man på en inspirerende måte presentere de mange flotte modellene for sluttkunden. Satsingen på produktutvikling ble i 2001 belønnet ved at trappene Escalia Milano og Escalia Cannes fikk prisen «Merke for God Design» fra Norsk Designråd.

Hagen er fortsatt en familiebedrift, og styres i dag av tredje generasjon. Aktivitetsnivået i byggebransjen går i bølger, men gjennom satsing på nytenkning og moderne produksjonsmetoder, kan Hagen fortsatt tilby skreddersydde norskproduserte kvalitetstrapper.

Vil du vite mer om trapp?

Avtal et uforpliktende møte
på vårt studio.